Litt kjøkkenbilder...

Mannen var godt fornøyd med at "mor i huset" hadde fyrt i peisen så det var godt og varmt å sitte og spise etter at han og hunden kom hjem fra jakt i dag...

Om det er midt på lyse dagen er det likevel koselig med levende lys....


Denne sinkbaljen blir ofte dratt ut, vedsubb strødd rundt, - slik at lille gumman kan sette seg inn i hullet her under peisen...:)

.....så var det første lyset i adventstaken tent.
Vekten i den lille vinduskarmen, kom mannen hjem med, etter at jeg hadde tittet litt på den sist jeg var på besøk på jobben hans...Ha en hyggelig 1.søndag i advent!

Sølv og hvitt....

...er nok favorittfarger her i huset, - både til jul og ellers i året.Telysestaker med stjerner i RM, - kjøpt i Sandnes (på Krossen Kjøkkenglede). Har kjøpt store julekuler i samme merke til å henge i vindu.
En slags "fillerye" i skinn ble også kjøpt til å ha på kjøkkenet. Her finner man også sølvfarge......

......og beige skinn-kant. - Beige, - en til favorittfarge!

Alltid gøy å shoppe litt:)

Shopping...

Lysene på den nye adventstaken har fått tall, - syntes det var enkelt, men pyntet opp litt. Ville ikke ha så mye dill, for jeg synes staken er så fin i seg selv.

Min svigerinne hadde kjøpt så fin julestjerne på indiska, - den måtte rett og slett også tilføres mitt hjem....;)
(Måtte bare prøve ut lys i den en gang.....Nå henger den bare klar i vinduet uten lys;)

Hvor det blir av den røde pynten som jeg hadde tenkt å kjøpe til kjøkkenet vet jeg ikke..... Det havner fortsatt bare hvitt og sølv her.....
God natt:)

Jeg vet at det er tidlig...

...å begynne og pynte til jul, men litt smådill er vel lov å henge opp...;)Først kommer leking, lesing og tid sammen med lille gumman, å så griper man sjangsen til å dille og planlegge litt innimellom:)

God kveld!

Frem med symaskinen....


....av ho mor. - En gammel "holk" som må være eldre enn meg selv.... Men den duger (såvidt...)til mitt bruk, som er sånn "dann og vann". Det kan gå lenge mellom hver gang det blir sydd ting her i huset...

Et par lyslykter til jul ble resultatet etter å ha humpet i vei med maskinen...


Ideen fikk jeg av kreative Prinsesse Elin!

Disse er sydd i grov hvit strie og pyntet med to hjerter jeg fant i julekassen...
I morgen er det fridag, og jeg får besøk. Derfor - rydding next!
God kveld!

Litt av hvert...

....Julekrans laget av en veninne! Jeg har prøvd meg på noen kvistkranser selv, men det var ikke noe for meg....;) - Ble derfor veldig fornøyd da jeg kunne ta denne med meg hjem:)


Lille gumman var 1 år i går, men hun var ikke i form, - ble derfor ikke noe veldig feiring. Pakker har hun fått litt på forskudd av flere, blandt annet av en mamma som ikke kan klare å vente, - og jammen en tante også som måtte frem med pakke på forskudd...;)

....Tante hadde kjøpt denne flotte Maileg - vognen som skal få pynte lille gummans kommende rom (hun ligger enda trygt og godt på mamma og pappas rom ;)....tante hadde også kjøpt søte Tildabokser! Alt falt godt i smak, både hos mamma og lille gumman. Den lille vognen har vært lastet med små klosser i dag, og lokk på Tildabokser har blitt tatt av, - satt på, - tatt av ...osv;)
Takk takk snille tante;)

En begynnelse...

....på julehandelen ble gjort i går, da ble det tog til Kr.sand sammen med min mor. - Veldig greit å kjøpe gaver sammen med mamma, for hun hadde mange tips om hva som kunne kjøpes til dem som jeg sliter mest med å tenke ut gaveideer til!
...så må man ha noe til seg selv også da, når man er på handletur...;) En hjertelysestake til advent ble med hjem, og står klar i vinduet.


En snelle med et søtt bånd måtte jeg bare kjøpe. Tenker at båndet vil bli brukt til diverse julepynt... Foreløpig får den stå og pynte i en hylle i stuen!

Sist jeg var i Kr.sand angret jeg på noe jeg ikke kjøpte, og hadde derfor tenkt å handle meg det denne gangen, men da var det jo så klart tomt... "Kommer inn i løpet av de neste dagene", - sier damen bak kassa. Det hjelper jo ikke stort når man bor et stykke unna, så nå er det bare å vente igjen til neste Kr.sands tur...

Natta!

Ny "home made" juleduk...

.....er ferdig akkurat nå. Den er i grov beige lin, - ja så grov at det virkelig lukter høy av stoffet...

Spisebord er brukt som klippebord og nålebord, - på kjøkken er det blitt sydd. Stoffet har jeg slept med meg frem og tilbake, så her er det snart like støvete som i ei høyløe.... Jammen bra at det ikke er blitt gjort helgevask her enda...:)


(Litt utydelige bilder fra stuen i kveldsmørke og tatt av en trøtt amatørfotograf...)

Inspirasjon til duken er fra en interiørbutikk som kostet veldig mye mer enn jeg kunne tenke meg å betale for en duk.......en kvistekrans laget i går. Hadde ikke ståltråd å binne fast med, så den ble som den ble....- ikke helt rund kanskje...;)

God natt:)